Meil algavad pühapäeva hommikud alati pannkookidega.
Nii ma teen pea igal pühapäeval koogikesi natuke uutmoodi. Ikka
sellest, mis parasjagu külmikus ja sahvris on. Ent seekord ma lausa otsisin
netist kõige paremate pannkookide retsepti. Selle leidsin koos hulga
kiitustjagavate kommentaaridegaTOIDUTARE kodulehelt. Sinna oli üles riputatud ühe
armsa vanaema koogikeste retsept. Pannkookide saladus peitub kohevuses.
Aga ma tegin siiski koogid natuke omamoodi. Minu meelest võiks iga
hommik alata pigem tervislikust silmas pidades. Nii, et keha saab põhilised
kasulikud toiteained esimese toidukorraga kätte. Seega kasutasin ma täistera
nisujahu, roosuhkrut ja müslit.
Selleks, et ühed õige toitvad ja paksud pannkoogid valmiksid,
tegin järgmist:
Käisin sahvris kahe mahemuna järgi. Lõin munakollased ühte kaussi
ja valged teise. Küll on maamunadel koor ikka tugev. Munarebu koos kahe supilusikatäie roosuhkruga
vahustasin vipsli abil. Lisasin pool liitrit keefiri, ent sobib ka hapupiim. Eraldi
mõõtsin välja 3dl jahu ja segasin sisse 0,5tl söögisoodat. Kuivainetele lisasin
ka müsli. Uskumatu, kui mõnusalt see toitev lisand pannkookides mõjub. Nüüd keerutasin puulusikaga savikausis nii
kuis jaksasin ning lisasin kuivained muna-suhkru-keefiri segule. Eraldi lõin vahtu munavalged, ikka vipsli
abil. Sedasi toimetades võin ma toiduvalmistamisel hommikuvõimlemise ka rõõmsalt
ära teha. Munavalge lisasin hästi ettevaatlikult taignasse, peamiselt
tõstmisliigutusi tehes. Lasin taignal natuke seista. Seejärel praadisin koogikesi võiga määritud
pannil. Nii valmib hea ports koogikesi kahele.
Kuna külalised tõid meile suure kastiga No Bananas maasikaid,
siis valmis imehea toormoos kolme MMM
abil. Maasikad, melon ja mesi sai mõnusalt püreeks pressitud. Ja söögilaua
juurest kostus ka pikalt mmm...
Namaste !
mmm.....
ReplyDelete