Sunday, March 18, 2012

Kolme jahu pannkoogid



Minul on kaaslasega vedanud, ta on suure isuga ja alati toetav minu erinevate retseptikatsetustega. Täna hommikul mõtlesingi teha uut moodi pannkooke. Ja nagu ikka, püüan ma leida taskaalu hea ja tervisliku vahel. Seekord saigi sooviks teha hästi toitev hommikusöök.
Selleks kasutan ma kahte eestimaist  ja ühte eksootilisemat jahu. Meile tuntud tatra- ja kamajahu annavad kookidele natuke isegi leivamoodi iseloomu. Lõuna-Ameerikast pärit amarandi täisterajahu aga on justkui õrnem pool, mis lisab pehmus. Amarant on üks vanimatest teraviljadest maakeral ja sisaldab meie menüüs väheleiduvaid häid koostisosi.

Kolme jahu pannkoogid 2-hele

  • Klopin vahtu 1-2 muna
  • Lisan ½  klaasi piima
  • Sõrmeotsa täis soola
  • Umbes 2 spl  täit pruunsuhkrut
  • ½ magusat kohupiima või riccotat
  • Kolme sorti jahu
  • Võid panni määrimiseks

Sain hea nipi Dianalt, kes soovitas pannkoogid teha apelsinimahlaga, et siis tulevad mõnusalt krõbedad koogid. Mul apelsini polnud, lisasin hoopis ühelt mandariinist pressitud mahla. Taignale segan hulka ka õige pisut oliiviõli, siis ei jää koogid panni külge kinni.


Kalli ütles, et need on sellised tugevad pannkoogid. Meie sõime neid mee ja mustika-murakamoosiga.

No comments:

Post a Comment