Minul on kaaslasega vedanud, ta on
suure isuga ja alati toetav minu erinevate retseptikatsetustega. Täna hommikul
mõtlesingi teha uut moodi pannkooke. Ja nagu ikka, püüan ma leida taskaalu hea
ja tervisliku vahel. Seekord saigi sooviks teha hästi toitev hommikusöök.
Selleks kasutan ma kahte eestimaist ja ühte eksootilisemat jahu. Meile tuntud
tatra- ja kamajahu annavad kookidele natuke isegi leivamoodi iseloomu. Lõuna-Ameerikast
pärit amarandi täisterajahu aga on justkui õrnem pool, mis lisab pehmus.
Amarant on üks vanimatest teraviljadest maakeral ja sisaldab meie menüüs
väheleiduvaid häid koostisosi.
Kolme jahu pannkoogid 2-hele
- Klopin vahtu 1-2 muna
- Lisan ½ klaasi piima
- Sõrmeotsa täis soola
- Umbes 2 spl täit pruunsuhkrut
- ½ magusat kohupiima või riccotat
- Kolme sorti jahu
- Võid panni määrimiseks
Sain hea nipi Dianalt, kes soovitas
pannkoogid teha apelsinimahlaga, et siis tulevad mõnusalt krõbedad koogid. Mul
apelsini polnud, lisasin hoopis ühelt mandariinist pressitud mahla. Taignale
segan hulka ka õige pisut oliiviõli, siis ei jää koogid panni külge kinni.
Kalli ütles, et need on sellised
tugevad pannkoogid. Meie sõime neid mee ja mustika-murakamoosiga.
No comments:
Post a Comment