Thursday, April 26, 2012

Väga pontsakad pannkoogid



Meil algavad  pühapäeva hommikud alati pannkookidega.
Nii ma teen pea igal pühapäeval koogikesi natuke uutmoodi. Ikka sellest, mis parasjagu külmikus ja sahvris on. Ent seekord ma lausa otsisin netist kõige paremate pannkookide retsepti. Selle leidsin koos hulga kiitustjagavate kommentaaridegaTOIDUTARE kodulehelt. Sinna oli üles riputatud ühe armsa vanaema koogikeste retsept. Pannkookide saladus peitub kohevuses.

Aga ma tegin siiski koogid natuke omamoodi. Minu meelest võiks iga hommik alata pigem tervislikust silmas pidades. Nii, et keha saab põhilised kasulikud toiteained esimese toidukorraga kätte. Seega kasutasin ma täistera nisujahu, roosuhkrut ja müslit.
Selleks, et ühed õige toitvad ja paksud pannkoogid valmiksid, tegin järgmist:



Käisin sahvris kahe mahemuna järgi. Lõin munakollased ühte kaussi ja valged teise. Küll on maamunadel koor ikka tugev.  Munarebu koos kahe supilusikatäie roosuhkruga vahustasin vipsli abil. Lisasin pool liitrit keefiri, ent sobib ka hapupiim. Eraldi mõõtsin välja 3dl jahu ja segasin sisse 0,5tl söögisoodat. Kuivainetele lisasin ka müsli. Uskumatu, kui mõnusalt see toitev lisand pannkookides mõjub.  Nüüd keerutasin puulusikaga savikausis nii kuis jaksasin ning lisasin kuivained muna-suhkru-keefiri segule. Eraldi lõin vahtu munavalged, ikka vipsli abil. Sedasi toimetades võin ma toiduvalmistamisel hommikuvõimlemise ka rõõmsalt ära teha. Munavalge lisasin hästi ettevaatlikult taignasse, peamiselt tõstmisliigutusi tehes. Lasin taignal natuke seista. Seejärel praadisin koogikesi võiga määritud pannil. Nii valmib hea ports koogikesi kahele.



Kuna külalised tõid meile suure kastiga No Bananas maasikaid, siis valmis imehea toormoos kolme MMM abil. Maasikad, melon ja mesi sai mõnusalt püreeks pressitud. Ja söögilaua juurest kostus ka pikalt mmm...



Namaste !


1 comment: