Monday, April 9, 2012

Suurim, erutavaim ning kirgikütvaim ennustusvõistlus Eestis !



Nagu oma eelmises postituses kirjutasin, hakkab loodus me ümber vaikselt ärkama. Kaskede mahlad, mis äratavad puud talveunest üles, juba jooksevad. Seda ergutavat ja tervislikku nektarit naudime ka ise iga päev enne sööke, et ennastki sättida kevadise loodusega ühte rütmi.
Jänesed, kes meil ikka üle õue vahest kalpsavad ei ole veel loobunud oma talvisest valgest rüüst. Ma alles naersin kui nägin neid rumalaid eelmine nädal valgetena mööda pruune põlde jooksmas.  Kuid nad justkui teadsid, et tuleb veel ühe korra valge vaip maha. Ja nüüd tunnen ennast ise lollina-ei ole mõtet üritada loodusest targem olla.
Üks põnev kohtumine leidis veel aset-nimelt eile hommikul tiigi poole jalutades kohtus mu pilk hundi pilguga. Tundus et sama palju kui ma olin õnnelik, oli tema ehmatanud  et kedagi minusugust oma metsades nägi. Susi keeras tuimalt ringi ja metsa tagasi ta oligi läinud. Ei tea kas käis märku andmas, et siin ei ole mina, inimene kõige tugevam ja kõige kuningas. Ma ei ole looduses enne veel hunti näinud. Üks asi on neid vaeseid loomakesi vaadata loomaaias puuri võrede vahelt, teine asi on kohtuda täis elujõus loomaga looduses. Ma sain sellest kohtumisest sellise hullu  laengu, et pool päeva olin mingit huvitavat ürgset energiat täis. Naabrimees, kes ise ka jahimees, rääkis mulle, et aastaid on siin ümbruses ringi jooksnud üksik hunt. Jahimehed on üritanud teda küll üle kavaldada, kuid ei ole nad loomast targemad  veel olnud. Ka naabrimehele oli susi metsasihil kord otsa vaadanud ja siis edasi jooksnud. Naabrimees rääkis justkui oleks hunt talle naeratanud- et ei te mind ullikesed kätte saa, aga no mine neid metsas pikalt elanud naabrimehe jutte tea...




Et me ümber veel rohkem loomi ja linde meelitada otsustasime ka oma kodu õuele üles panna kure pesa. See aga ei läinudki nii kergelt kui oli arvata, sest eelmisel õhtul oli toimunud kõvem veinide degusteerimine pere suurimate asjatundjatega. Ja ma võin öelda, et kontoris peale sellist õhtut istumine on lapsemäng võrreldes kurepesa  ülessepanekuga.



SUURIM, ERUTAVAIM NING KIRGIKÜTVAIM ENNUSTUSVÕISTLUS EESTIS!


Asi seisneb siis selles, et tuleb ära arvata kuupäev, mil pessa saabub esimene kurg.  Ei loe varesed, tihased ja muud tiivulised. Kuupäev läheb arvesse siis, kui ka meie märkame teda ja saame üles pildistada. Kohe riputame üles blogisse ka pildi, nii et olge valvsad. 
 Auhinnaks on kunstnik NAMASTE maal teie endi soovitud temaatikal. Palun siis teie ennustused  saata minu meili aadressile jespo5@hotmail.com  Kindlasti siis sinna juurde ka oma nimi. Kes pakub juba kellegi teise mainitud kuupäeva, annan teada, ja saate valida uue. Mõne päeva pärast panen üles ka tabeli, et saaksite siis jälgida, kes kus asub.
Lubatud on ka igasugu abivahendid ennustamisel-lennutrajektooride arvestamine, eelnevate aastate kurekalendrite väljakaevamised arhiividest  ning selgeltnägijatega suhtlemine. Kuna ma ise pakkusin kuupäevaks 17. aprilli, siis sel päeval võib mind arvatavasti näha puu otsas toonekure kostüümis emaslinde meelitamas.







Andke siis aegsasti teada, sest üks me külalistest oli juba kurgi märganud lähedal asuvatel põldudel (olenemata sellest,  et need sookured olid).

Ainult head
Jesper

11 comments:

  1. Ma pakun omaltpoolt 25. aprilli selleks tähtsaks päevaks. Igal juhul edu teile kurgede ootuses ja kõiges muuski!

    ReplyDelete
  2. Aitäh Elis, panus kirjas!


    Jesper

    ReplyDelete
  3. kui nad üldse selle pesa-aluse omaks võtavad, siis saab see ilmselt üsna pea sündima, sest mujal juba kohal. näiteks 15. aprillil

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere Janno!

      Kahjuks on 15. aprilli juba pakutud. Kas sobiks 14 või siis 16?

      Jesper

      Delete
  4. Maali tahaks kyll :) pakun 29 aprill

    ReplyDelete
  5. No nii Anni,

    Su panus on kirjas!

    Jesper

    ReplyDelete