Thursday, July 19, 2012

Üks krdi hea päev!



Paar päeva tagasi sai tõeks mu üks väikseid unistusi. Sain lõpuks võõrustada enda juures oma häid sõpru. Kuigi suve algusest saadik oli lubadusi külla tulla nende poolt antud mitmeid, läks nende täitmiseks alles nüüd.
Viimasel ajal oleme kaaslasega kuidagi üksikuna end seal kaugel metsas tundnud. Päevast päeva kahekesi talus tööd tehes ja omavahel suheldes hakkad mingist energiast puudust tundma. See teeb sind natuke närviliseks, natuke väsinuks, hakkab su peaga mängima.

Ei osanud nagu kuidagi sõnastada, mis see võiks olla, mis sind selliselt surub, kuid nüüd kui sõbrad käisid külas ära, saime aru-selline suur maja vajab paljude inimeste energiat, siis ta lööb särama ja õitsele ning hakkab kuidagi teistmoodi hingama.

Kui väiksed lapsed jooksevad muru peal ringi, naised toidu kallal asjatavad, üks sõpradest korstna otsas joogat teeb, teine vandudes nähtamatute kimalastega võitlust peab ja vanim neist vaikselt vastu sooja kuurinurka silma vaikselt kinni laseb, teeb südame härdaks. Silmad on samad mis vaatavad maja ja hoovi, kuid tunne on teine.



Sellistel päevadel saad aru, miks tasus tööd rabada viimased kuud. Kuid kuna mõned tööd kohe vajavad sõbra abistavat kätt, siis pidi ka sellisel toredal päeval töökindad kätte tõmbama.  Kuna ei taha vaeseid mehi nende puhkuse ajal ära väsitada, tuleb asjale läheneda teise taktikaga. Tuleb asi nii põnevaks teha, et see ei tundugi tööna. 


Tegevusele tuleb adrenaliini maiku juurde anda -mädanenud redeliga katuseplaatide vahetamine, lühikeste pükstega läbi nõgeste põllutööriistade tassimine ja hirmraske reheukse tunde järgi hingedele paigutamine- see on ju põnev ja huvitav-kas ikka tuleb välja? Või peab kiiresti haiglasse sõitma.
Kuid kõik läks kenasti  ja hõbekandikul härmas hundijalavesi oli meestel ilusti välja teenitud.

Ujumine rabavees ja kõrgel vaatetornis kõrgust kartva sõbra hirmutamine torni loksutades ning tema üle naermine-needki mahtusid sellesse mõnusasse päeva.




Sellised on päevad, mida sa kuskilt raha eest osta ei saa, sest need päevad teevad eriliseks su head sõbrad, hea toit ja jook ning lihtne ja vaba olemine!




Aitäh, et julgesite tullaJ!
Jesper




No comments:

Post a Comment